Droog Trainen en Voeding

Voeding is 70% van droog trainen!

droog-trainen-voedingDroog trainen is het verlagen van je vetpercentage door middel van trainen en het letten op je voeding. Wanneer dit op de juiste manier gedaan wordt zal je vetpercentage dalen en zullen uiteindelijk je spieren beter zichtbaar worden.

Het belangrijkste aspect bij droog trainen is voeding. Men zegt altijd dat droog trainen voor 70% in je voeding ligt en 30% in je trainingsschema. Natuurlijk is de combinatie het belangrijkste en is wilskracht een belangrijke factor om droog te trainen.

In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten met betrekking tot je macro- en micronutriënten.

Voedingsstoffen

Wat verder belangrijk is om tijdens het droog trainen je spieren te behouden. Iets waar veel mensen die aan krachttraining doen weleens moeite mee hebben. Door de calorie inname per dag lager te leggen dan de calorieën die verbrand worden, valt men af. Het is dan ontzettend belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen zodat spierbehoud maximaal blijft.

Drie belangrijke voedingsstoffen die men per dag in een bepaalde hoeveelheid binnen moet krijgen zijn vetten, eiwitten en koolhydraten. Deze voedingsstoffen noemt met ook wel macronutriënten.

Vetten

Vetten zijn er in drie soorten namelijk verzadigde vetzuren, transvetten, enkelvoudige onverzadigde vetzuren en meervoudige onverzadigde vetzuren.

Verzadigde vetzuren zijn vetten die zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Dit zijn vetten die slecht zijn en je cholesterol verhogen en kunnen zorgen voor hart- en vaatziekten.

Transvetten zijn onverzadigde vetzuren maar deze zijn bewerkt. Ze zijn dus op een kunstmatige manier geproduceerd en zijn niet goed voor de gezondheid. Let er dus op dat je niet teveel transvetten en verzadigde vetzuren binnen krijgt.

Enkelvoudige- en meervoudige vetzuren zijn goede vetten. Als jij aan het droogtrainen bent is het belangrijk om per dag een bepaalde hoeveelheid goede vetten binnen te krijgen. Als jij hard traint is het belangrijk om ongeveer 1 tot 1,5 gram goede vetten per kilo vetvrije lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen.

Eiwitten

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor spierherstel en spieropbouw. Als jij hard getraind hebt dan zijn je spieren beschadigd. Op dat moment begint het proces van wederopbouw van de spieren. Eiwitten zorgen ervoor dat jouw spieren sneller herstellen en dat de spier groeit. Iets wat iedereen die aan krachttraining doet wel wil uiteraard. Het is belangrijk om 1,5 tot 2 gram eiwitten per kilo vetvrije lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn belangrijk. Als je droog wil trainen is het belangrijk om niet teveel koolhydraten binnen te krijgen. Koolhydraten zijn suikers die je nodig hebt voor je dagelijkse energiebehoefte. Als je teveel koolhydraten tot je neemt worden niet alle koolhydraten gebruikt voor het opwekken van energie en zal het overtollige omgezet worden in vet. Het is dus belangrijk dit te mijden als je droog wil trainen.

Micronutriënten

Verder is het belangrijk om niet je micronutriënten te vergeten. Micronutriënten zijn voedingsstoffen die via je voeding in kleine hoeveelheden door het lichaam worden opgenomen. Dit komt neer op minder dan 1 gram per persoon per dag. Micronutriënten kunnen we verdelen in drie groepen namelijk: vitamines, mineralen en spoorelementen.

Als jij wil droog trainen is het belangrijk om goed met je voeding bezig te zijn en je bewust te zijn van wat je eet. Zorg ervoor dat je je voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen krijgt en slechte voeding vermijd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on StumbleUponShare on Tumblr
Copyright © 2018 POMPOENDORP.NL